Neutral-logo

Neutral® - miljø og mennesker i fokus

Neutral® en markedsledende producent af bæredygtigt tøj og tilbehør til B2B-markedet – og en stor del til reklame- og profilbranchen. Neutral® er et dansk brand med base i København og med egen produktion i Indien.

I 2008 trådte Neutral® ind på markedet med et oprør mod den konventionelle tekstilindustri.
Den ”almindelige” tekstilindustri er under konstant pres for lavere priser. Dette desværre på bekostning af naturlige og menneskelige ressourcer. Det skulle ændres.
Grundlæggerne af Neutral® Christina Larsen og Lars Bech har altid været fokuseret og dedikeret til at udvikle bæredygtigt tøj, fremstillet med ægte respekt for mennesker og miljøet.
Virksomheden er i dag drevet med en holistisk tilgang. Den er drevet af engagement og et overordnet fokus på handling med respekt for miljø og mennesker.

Med internationale bæredygtighedsstandarder, der dækker hele forsyningskæden, er Neutral® bygget på de højeste sociale, etiske og miljømæssige kriterier for tøjproduktion.

Det kan være udfordrende at lave bæredygtigt tøj. Derfor er det vigtig at have de rigtige certificeringer.
De guider os gennem forsyningskæden, – helt fra bomuldsmark til slutprodukt.
Derfor er certifikaterne mere end bare flotte mærker. De er din garanti for, at Neutral® produkter er fremstillet efter de højeste standarder i verden.

haettetroeje-med-logo-hoodie-oekologisk-fairtrade-Neutral-herre
Performance-t-shirt-med-logo-loebe-tshirt-sports-tshirt-dame-navy
Mulepose-med-farvet-hank-oekologisk-fairtrade-neutral-bordeaux-logo
Boellehat-med-logo-oekologisk-fairtrade
Neutral-produktion

6 gode grunde til at vælge Neutral®

GOTS
Din garanti for at alt bomuld anvendt i Neutral® produktion er 100% certificeret økologisk.
Global Organic Textile Standard (GOTS) er anerkendt som verdens førende standard for tekstiler fremstillet af økologiske fibre. GOTS-certifikatet definerer miljøkriterier på højt niveau i hele forsyningskæden for økologiske tekstiler og kræver også overholdelse af sociale kriterier.

Neutral® produkter er lavet af 100% økologisk bomuld certificeret af GOTS. Der anvendes biologisk gødning og regnorme i stedet for kemikalier.

Det sikrer renere floder og grundvand, beriget biodiversitet og giftfri håndplukning af bomulden for landmændene.

EU ECOLABEL
Din garanti for at Neutral®-tøj er fremstillet med den mindste miljøpåvirkning som muligt.
Det officielle EU-mærke for grønnere produkter. Miljømærkede produkter har en forholdsvis beskeden indvirkning på luft, vand, jord, kvalitet, naturressourceforbrug, global opvarmning og biodiversitet. Produkter skal bestå strenge miljømæssige tests med resultater verificeret af et uafhængigt organ.
Neutral® anvender kun de mest miljøvenlige farvestoffer og innoverer løbende måden af fremstille tøj på. Alt sammen i henhold til de højeste branchekrav, som EU Ecolabel stiller.

FAIRTRADE
Din garanti for at Neutral®-landmændene får retfærdig betaling for deres bomuldafgrøder.
Fairtrade-certificeringsmærket er din uafhængige garanti for, at bomulden i produkterne er certificeret i overensstemmelse med internationale Fairtrade-standarder.
Med Fairtrade-ordningen kan landmændene investere i bedre værktøjer og sende deres børn i skole.


NEUTRAL® ansvarlighed

Din garanti for at Neutral® produktionsfaciliteter er drevet af vedvarende energi.
Vedvarende energi driver Neutral®-produktionen. På den måde bidrager fremstilling af Neutral®-tøj til renere miljøer og bekæmper klimaændringer. I tider med overskud ledes energi, der ikke er nødvendig til produktionen, til lokale netværk i nærområdet.

SA8000
Din garanti for at Neutral® fabrikkerne lever op til internationale menneskerettigheder
SA8000 er baseret på principperne i internationale menneskerettighedsnormer. Den måler virksomheders præstationer inden for otte nøgleområder: børnearbejde, tvangsarbejde, sundhed og sikkerhed, fri forening og kollektive forhandlinger, diskrimination, disciplinær praksis, arbejdstid og kompensation. Denne certificering sikre at alle forhold opretholdes med fokus på social bæredygtighed.

OEKO-TEX 100
Din garanti for at dit Neutral® produkt er 100% OK
Oeko-Tex Standards 100  screener det færdige produkt for farlige kemikalier og andre skadelige stoffer. På den måde er Oeko-Tex dit sidste okay stempel og garanti. Neutral®-tøj er rent og klar til at blive brugt. Ingen grund til at vaske!

Læs mere om Neutral her >>