Fokus

ESG fokus på reklameartikler og merchandise

ESG-reklameartikler-merchandise

Sådan kan ESG-principper transformere din virksomheds branding

I en tid hvor der i stigende grad er fokus på bæredygtighed og samfundsansvar, spiller reklameartikler og merchandise en afgørende rolle i at forme en virksomheds omdømme og forbindelse med kunderne. I denne forbindelse er ESG blevet et vigtigt aspekt af virksomheders brandingstrategier.

Hvad er ESG?

Bæredygtighed er ikke længere blot en buzzword i erhvervslivet; det er blevet en central faktor i beslutningstagning for virksomheder over hele verden. ESG indkapsler denne bæredygtighedsrevolution. Men hvad er ESG, og hvorfor er det så vigtigt?

ESG står for Environmental, Social, Governance, og er et rammeværk, der bruges til at evaluere og måle en virksomheds bæredygtighedspræstation ud fra tre hovedkategorier:

Environmental (Miljø): Dette fokuserer på, hvordan virksomheden håndterer miljømæssige udfordringer som klimaforandringer, ressourceforvaltning og forurening. Virksomheder med højee miljømæssige aftryk, kan f.eks. arbejde på at reducere deres CO2-udledninger, minimere affaldsproduktion og fremme bæredygtige produktionsmetoder.

Social: Denne kategori omfatter virksomhedens indvirkning på samfundet og mennesker. Det omfatter spørgsmål som mangfoldighed og inklusion, arbejdstagerrettigheder, sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen samt samfundsengagement.
Det er virksomheder, der f.eks. prioriterer sociale faktorer, investerer i deres medarbejderes trivsel og engagerer sig i samfundsprojekter.

Governance (Ledelse): Dette aspekt handler om virksomhedens interne styring og ledelse. Det inkluderer spørgsmål om bestyrelsesstruktur, etik og ansvarlig ledelse, gennemsigtighed og finansiel integritet. Virksomheder med stærk governance (ledelse) sikrer, at deres beslutningstagning er ansvarlig og i overensstemmelse med gældende love og regler.

ESG-principper i forhold til din virksomheds reklameartikler og merchandise

Miljømæssig Bæredygtighed

Valg af materialer: Når du bestiller reklameartikler eller merchandise, er det vigtigt at vælge bæredygtige materialer. Dette kan omfatte genanvendte eller genbrugelige materialer, økologisk bomuld eller endda materialer fremstillet af havplast. Sørg for, at dine produkter har en lav miljømæssig påvirkning.
Certificeringer kan hjælpe med at identificere produkter, der opfylder bestemte miljø- og sociale standarder. For eksempel garanterer Fair Trade, at arbejdere får en retfærdig løn og arbejder under sikre forhold. GOTS-certificering sikrer, at tekstiler er økologisk producerede.

Reduktion af affald: Undgå engangsartikler, der hurtigt ender som affald. Vælg i stedet for produkter, der er holdbare og af høj kvalitet, så de kan anvendes i lang tid.
Holdbare produkter, som kvalitetstøj eller robuste rygsække, kan bruges i mange år. Dette betyder, at du ikke behøver at erstatte dem så ofte, hvilket sparer ressourcer og reducerer affald

CO2-aftryk: Overvej at reducere CO2-aftrykket ved at minimere transportafstanden for dine produkter. Produktionen af ​​reklameartikler og merchandise tættere på dit hjemmemarked kan hjælpe med at reducere miljøbelastningen.

Emballage: Unødvendig emballage resulterer ofte i overflødigt affald. Prioriter produkter med genanvendelig eller minimal indpakning. Overvej for eksempel en drikkeflaske pakket i genbrugsmateriale. Emballage med f.eks. FSC certificering, kan også bidrage til at reducere spild. Eller endnu bedre: overvej om indpakning i det hele taget er nødvendig!

Sociale Faktorer

Arbejdstagerrettigheder: Sørg for, at de virksomheder, du samarbejder med til at fremstille dine produkter, overholder ordentlige arbejdstagerrettigheder og betingelser. Dette inkluderer rimelig løn, arbejdssikkerhed og arbejdstider. Det kan f.eks. være Fairtrade eller BSCI producerede varer.

Samfundsengagement: Styrk dit brands og/eller virksomheds omdømme ved at støtte lokale samfundsprojekter eller velgørenhedsorganisationer. Dette viser din virksomheds engagement i at give tilbage til samfundet.

Mangfoldighed og inklusion: Fremmer din virksomhed mangfoldighed og inklusion internt? Det bør også afspejles i de reklameartikler og merchandise, du findkøber. Dette kan omfatte at inkludere forskellige kulturer og perspektiver i din design.

Ledelsesmæssig Integritet

Gennemsigtighed: Vær åben om din virksomheds ESG-indsats. Rapporter om din virksomheds mål og resultater inden for miljømæssig bæredygtighed, sociale faktorer og ledelsesmæssig integritet.

Ansvarlighed: Tag ansvar for eventuelle fejl eller udfordringer, der opstår undervejs. At håndtere disse situationer med integritet kan styrke dit omdømme.

Bestyrelsesstruktur: Sørg for, at din virksomheds ledelse og bestyrelse er sammensat af personer med forskellige perspektiver og ekspertise, der kan bidrage til at træffe ansvarlige beslutninger.

Ved at integrere ESG-principper i din tilgang til reklameartikler og merchandise kan din virksomhed ikke kun fremme bæredygtighed og samfundsansvar, men også styrke dit omdømme og forbindelse med kunderne. Det viser, at du er dedikeret til at gøre mere end blot at sælge produkter – du er engageret i at gøre verden til et bedre sted. Bæredygtighed og samfundsansvar bør ikke bare være en trend, men en integreret del af din virksomheds DNA.

Reklameartikler med fokus på ESG

KANT Profils sortiment dækker bredt inden for reklameartikler; både de konventionelle og de mere ”grønne”.  Vi ser dog en kraftig ændring af materialevalg blandt vores producenter og i særdeleshed flere krav fra vores kunder. Det er et marked der virkelig er i forandring.

Har du brug for sparring og idéer til det næste indkøb af reklameartikler med fokus på ESG?
Vi har ESG fokus på reklameartikler og merchandise, og er klar til at hjælpe!
Vi kan fremskaffe dokumentation på vores varer, og på den måde sikre gennemsigtighed ved dit næste køb af reklameartikler, firmabeklædning og firmagaver.

Kontakt os på mail: kundeservice@kantprofil.dk eller telefon: 70 44 42 41

Se også et lille udvalg af miljøvenlige reklameartikler her >>

Hvorfor er ESG vigtigt?

ESG er vigtigt af flere årsager;

Bæredygtighed: ESG hjælper virksomheder med at forstå og minimere deres påvirkning på miljøet og samfundet. Dette er afgørende for at opretholde en bæredygtig forretningsmodel i en verden, hvor ressourcer er begrænsede, og hvor samfundets krav og forventninger er stigende.

Risikostyring: Ved at integrere ESG-faktorer i virksomhedens forretningspraksis er det muligt at identificere potentielle risici tidligt. Dette kan hjælpe med at forhindre skader på omdømme og økonomiske tab.

Investorer og forbrugere: Investorer og forbrugere efterspørger i stigende grad bæredygtige investeringsmuligheder og produkter. Virksomheder, der prioriterer ESG, er mere tilbøjelige til at tiltrække kapital og kunder.

Konkurrencefordel: Virksomheder med stærke ESG-præstationer har ofte en konkurrencefordel. De kan tiltrække og fastholde talentfulde medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder, hvilket kan bidrage til vækst og succes.

ESG er mere end bare et sæt retningslinjer; det er en kultur og en forpligtelse til at gøre forretning på en måde, der er ansvarlig over for planeten og samfundet. Virksomheder, der prioriterer ESG, er bedre rustet til at håndtere fremtidige udfordringer og drage fordel af de muligheder, der opstår i en verden, hvor bæredygtighed er nøglen til succes.