Lovgiving

Skatteregler for firmagaver

Her får du svar på spørgsmål vedr. skatteregler for firmagaver

Hvordan er det nu med skatteregler for firmagaver?
Det er altid skattefrit at give medarbejdere en julegave på 900 kr. inkl. moms – og gives der ikke andre gaver i løbet af året, er det endda tilladt at give for 1.200 kr.! De 1.200kr. er en skattefri *bagatelgrænse der reguleres årligt. *Senest opdateret maj 2021.

MEN overstiger det samlede beløb 1.200 kr., skal alt beskattes.

Skatteregler for julegaver

For julegaver gælder det dog, at selvom det samlede beløb overstiger 1.200 kr., kan julegaven holdes uden for regnestykket, hvis den koster maks. 900 kr. inkl. moms.
Dvs. hvis julegaven har en værdi på højst 900 kr., og andre gaver i løbet af året har en værdi på fx 500 kr., skal medarbejderen kun betale skat af de 500 kr.

Arbejdsgiveren skal indberette beløbet og kan trække hele udgiften fra som en driftsomkostning.
Vi har opdelt alle Firmagaver i forskellige prisklasser. Det gør det nemt for dig at vælge gave indenfor dit budget samt hvad din medarbejder ”har til rådighed” inden for de 1.200 kr.
Se alle Firmagaver her >>

Skatteregler for kontantgaver

Kontantgaver er altid skattepligtige.
MEN gavekort er skattefri for medarbejderen, hvis det drejer sig om et gavekort til udvalgte gaver hos en udbyder på nettet, eller arbejdsgiveren på forhånd har valgt gaven på gavebeviset til den enkelte medarbejder.

 • Her anbefaler vi vælg-selv-gavekortet;
  Det er nemt
  Det er skattefrit
  Din medarbejder kan selv vælge sin gave
  Tilfredse medarbejdere
  Alle vælg-selv-gavekort er opdelt i prisklasser
  Mere for pengene
  Stort og varieret udvalg

Se vælg-selv-gavekort mulighederne her;

Your Gift gavekort
Joyful gavekort

Skatteregler med lejlighedsgaver

Lejlighedsgaver i anledning af private begivenheder såsom rund fødselsdag, brylluppe, fødsel/barsel mv. beskattes ikke, hvis gaven er af mindre værdi, der passer til anledningen.
Det samme gælder ved f.eks. færdiggørelse af uddannelse, praktikperiode osv. Værdien af lejlighedsgaver skal ikke medregnes ved opgørelsen af den skattefri bagatelgrænse for private goder på 1.200 kr. (2021).

Skatteregler ved jubilæum

Gaver til jubilæer og andre arbejdsrelaterede begivenheder anses ikke som skattefri lejlighedsgaver og er som udgangspunkt skattepligtige for medarbejderen.
Værdien af gaven skal medregnes ved den skattefri bagatelgrænse på 1.200 kr.

Læs meget mere om skatteregler for gaver til medarbejdere her >>

Vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde den helt rigtige firmagave til dine medarbejdere!

Vores udvalg er stort. Men finder du ikke lige den du søger, så kontakt os. Vores netværk er stort, og vi kan nemt finde lidt netop dét du har i tankerne. Skriv til os på kundeservice@kantprofil.dk  eller ring på 70 44 42 41.